Daniels Tankar

2016-02-11
02:59:15

Kandidatur

Jag Daniel kommer att kandidera till styrelsen för SD Stockholms Län i år. Jag har nu varit medlem i partiet i sex år och känner mig nu mer motiverad än någonsin att vilja bli mer aktiv i partiets arbete. Det uppdrag jag nu att jag ingår i en arbetsgrupp som behandlar våra skolor i Tyresö vilket kommer vara sen en del utav vår första riktiga skuggbudget som skall vara vårt alternativ till alliansen och de rödgröna. 
Har länge funderat på det där med att även kandidera till vår lokala styrelse i Tyresö men problemet var att jag hade missat deadline då nomineringarna skulle vara inne. 
 
De frågor jag vill arbeta med i vår styrelse för länet är bl.a. 
Verka för att vi skall få en bättre och billigare kollektivtrafik. När Stockholmarna gick till folkomröstningen om trängselskatten så lovade politikerna att vid ett ja så skulle man göra kollektivtrafiken SL billigare. Men det blev istället tvärt om. Den är nu dyrare än någonsin. Idag ligger ett månadskort på 790kr vilket är mycket pengar för en person med låg inkomst. Vi lyckades i landstinget tillsammans med de rödgröna förhindra ytterligare en höjning ser jag väldigt positivt på. Jag ser gärna att man lägger mycket tid på denna fråga med billigare SL priser och att stärks bekämpningen av klotter och tjuvåkning. Tyvärr kommer vi nog att vara tvungna att gå mot mer kameraövervakning i bl.a. tunnelbanan för att kunna garantera säkerheten då det ser ut som det gör i stan. 
 
En fråga jag också tycker är viktig är sjukvården. En bra sjukvård utan långa väntetider är väldigt viktigt att diskutera fram olika vägar hur det går att komma till rätta med dem. 
Moderaterna anser att det är bra att man skall ha rätt att kunna teckna privata sjukförsäkringar för att på så sett få vård i tid på något privat sjukhus och komma undan de långa köerna. Så skall det inte behöva vara med de höga skatter vi betalar. Byråkratin är något man borde kunna titta på om det går att rationalisera och göra det lättare och snabbare för våra sjukhus. Ett stort problem är den läkarbrist som råder i Sverige. I mitten på 90-talet fattades ett idiotiskt beslut som gick ut på att dra ner på antalet platser på läkarutbildningen vilket facket såg som något positivt för att de då kunde pressa upp läkarnas löner. Vi måste börja satsa på läkarutbildningen så att svenska studenter inte behöver åka utomlands för att studera. 
 
Jag vill gärna vara med i arbetet att tillsammans med styrelsen kunna underlätta samarbetet med våra lokals föreningar runt om i länet. Stockholms län har en stor folkmängd och kan vi på allvar etablera oss tex i staden så har vi stora möjligheter att kunna bli stora i hela länet. 
 
En fråga jag tänkt mycket på är det internationellt samarbete. SD i Skåne har väldigt mycket utbyte med Danskt Folkeparti vad jag vet vilket jag ser som något väldigt positivt. Jag tänkte nu på vad vi kan göra i Stockholms län. Då vårt närmaste grannland härifrån är Finland så borde ju vårt systerparti Sannfinländarna vara ett parti att verkligen börja etablera kontakt med. Kanske på regional nivå. Då tänkte jag på Sannfinländarna i det finska landskapet Egentliga Finland som ligger vid den finska västkusten vid Åbo. 
Kan vi stärka vår relation med dom kan det nog mycket väl gå att även så småningom börja gå och samarbeta med dem i Nordiska rådet. En partigrupp bestående av Sverigedemokraterna, Danskt folkeparti och Sannfinländarna tror jag skulle kunna bli väldigt bra. Så kanske det även kommer att gå att få med Fremskritspartiet i Norge med. 
 
Det är dessa frågor jag gärna skulle vilja arbeta med om jag skulle få förtroendet att ingå i SD Stockholms Läns styrelse